Skip to main content

IEMT

In mijn coachingsessies gebruik ik graag Integral Eye Movement Therapy (IEMT). Ik ben gecertificeerd IEMT Practitioner en Advanced IEMT Practitioner. Lees verder...

Waar kun je IEMT voor gebruiken?

IEMT wordt onder andere ingezet bij angsten, stress & burnout(preventie) en het verwerken van nare herinneringen. Het is effectief bij het verwerken van trauma’s.
Als IEMT-therapeut vind ik het boeiend om te werken aan vraagstukken die in de weg zitten van groei. We maken ruimte voor groei én ik denk met je mee over je groeistappen.

Hoe werkt IEMT?

Bij IEMT wordt (meestal) gebruik gemaakt van oogbewegingen. Bij intense ervaringen maakt je brein een koppeling tussen die ervaring en het gevoel van dat moment. Als je later in je leven vergelijkbare ervaringen meemaakt of terugdenkt aan de ervaring, kun je hetzelfde gevoel weer ervaren. En als dat een negatieve ervaring was, kan dat heel vervelend zijn.

Door de oogbewegingen worden de ervaring en het gevoel van elkaar ‘losgekoppeld’. Je behoudt je herinnering maar deze belemmert je niet meer zoals eerst. Het resultaat is dat je je vrijer voelt.
Uniek bij IEMT is dat je niet over al je ervaringen hoeft te vertellen (mag wel). Je hoeft een vervelende ervaring niet te herbeleven.

Als je wilt, gebruiken we IEMT ook voor je bedrijf.

Dit kan jouw ondernemerschap een enorme boost geven.

Wat kost IEMT

De tarieven zijn een richtlijn. Is dit bedrag niet haalbaar voor je, maar spreekt mijn aanpak je wel aan, laat het me dan weten. We komen er zeker uit.

  350incl btw
  • Telefonische kennismaking
  • 3 sessies van 1 tot 1,5 uur
  • Inclusief appcontact tussendoor bij vragen of opmerkingen over de effecten van de sessie
  • Losse vervolgsessie €115,- incl. btw
  500excl btw
  • Telefonische kennismaking
  • 3 sessies van 1 tot 1,5 uur
  • Inclusief appcontact tussendoor bij vragen of opmerkingen over de effecten van de sessie
  • Losse vervolgsessie €145,-

  Ik ben bij Runa terecht gekomen vanwege mijn onvermogen om om te gaan met negatieve feedback. Het lukt het me nu beter om met negatieve feedback om te kunnen gaan en beter voor mezelf op te komen.

  Er gebeurde echt iets bijzonders in mijn brein. Ik voel me lichter na het IEMT-en.

  In de nasleep van een burn-out besefte ik dat ik niet gelukkig werd van mijn huidige carrière en dat ik graag een carrièreverandering wilde, als wist ik nog niet in welke richting. Runa heeft mij geholpen om afstand te nemen van de wirwar aan gedachten over mogelijke carrières. Uiteindelijk heb ik een stap in de goede richting durven zetten door mij aan te melden voor een nieuwe opleiding.

  Runa heeft een warme uitstraling en weet de juiste vragen te stellen om tot de kern te komen.

  Doordacht en constructief dingen ontdekken waarvan je niet wist dat ze je bezig houden, dat is waar Runa erg goed in is. Als je meer wilt dan standaard coaching, dan raad ik je zeker Runa aan als jouw begeleider in je eigen proces.

  Ik had heel veel boosheid in me en ontdekte in de sessies dat die boosheid niet van mezelf was. Na één IEMT-sessie kan ik het makkelijker naast me neer leggen als het opkomt. Ik heb dat gevoel niet meer nodig.

  De IEMT-sessie van Runa heeft mij helderheid gegeven, na de sessie voelde ik mij veel lichter en geaard. De begeleiding van Runa is heel fijn, ze geeft duidelijke instructies en is rustig aanwezig, ik voelde mij veilig en welkom bij haar. Ik raad het een ander zeker aan en ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren!

  Ik kwam bij Runa omdat ik constante fysieke pijn had die mijn verslaving voedde. Met Runa ben ik door de gevoelens gewerkt, vanaf de pijn naar de bron en hoe die is ontstaan. Ik wist eerst niet wat IEMT'en was en was er een beetje sceptisch over maar had het toch regelmatig nodig om verder te komen. Na drie gesprekken kijk ik met veel meer rust naar mijn situatie. Runa nam de tijd voor me en is erg professioneel, daardoor ging het proces erg soepel en was het de kosten zeker waard. Zoek je een effectieve therapeut die meedenkt en leeft? Dan raad ik RuimteVoorGroei zeker aan!

  De sessies hebben erg geholpen en ookal ben ik er nog niet helemaal, ik kan mezelf nu een stuk beter helpen als ik me naar voel. Daar wil ik je heel erg voor bedanken!

  Q&A

  Is er een vergoeding mogelijk?

  Vaak kan een werkgever (mee)betalen, vraag me gerust om tips om dat te bespreken met je werkgever. Voor zelfstandig ondernemers kan IEMT vallen onder ondernemerscoaching en is het aftrekbaar.
  Werk je in de culturele of creatieve sector? Dan kun je soms 33% van je pakket vergoed krijgen met een subsidie speciaal voor deze doelgroep. Vraag me naar de mogelijkheden.

  Is IEMT wetenschappelijk onderbouwd?

  Op het moment zijn er wetenschappelijke onderzoeken gaande om de werking van IEMT te meten. Onlangs is een van die onderzoeken afgerond. De resultaten laten zien dat IEMT werkt (wat we uit de praktijk natuurlijk al lang wisten)!
  Lees hier meer.

  Het aantal mensen dat resultaten behaalt met IEMT is groeiende en IEMT-therapeuten door het hele land hebben een volle agenda.

  Wat is het verschil tussen IEMT en EMDR?

  IEMT wordt wel eens het zusje van EMDR genoemd. Het gaat uit van dezelfde principes in het brein en werkt ook met oogbewegingen. Ook zijn er veel verschillen. IEMT heeft bijvoorbeeld minder bijwerkingen. Bij IEMT hoef je ook niet het hele verhaal te vertellen (mag wel). De ervaring van mij en mijn collega-IEMT-therapeuten is dat het goed werkt voor (hoog)sensitieve mensen. Wil je meer verschillen en overeenkomsten weten, lees hier verder.

  Waarom eerst telefonisch kennismaken?

  Wist je dat de klik tussen coach en cliënt een van de belangrijkste factoren is voor succes van de coaching? Als jij of ik geen klik ervaar(t), help ik je iemand te vinden die beter bij je past. Ook is het voor IEMT nodig dat ik je een aantal vragen stel om te checken of IEMT geschikt is voor jou en welke oefeningen we kunnen doen.

  Hoe zorg je voor een goede kwaliteit van de behandelingen?

  Ik heb de opleiding IEMT Practitioner gevolgd bij Anne ten Brinke van IEMT-training (2020). Op het moment volg ik bij haar de opleiding Advanced IEMT Practitioner, die ik in februari afrond. Ook ben ik aangesloten bij The Association For IEMT Practitioners waar ik regelmatig webinars volg. Daarnaast zit ik in twee intervisiegroepen en oefen ik regelmatig met collega’s om elkaar scherp te houden en van elkaar te leren.

  Wat kan ik verwachten van een IEMT-sessie?

  Je komt bij voorkeur in mijn praktijk in Gieten, of in overleg op een andere locatie of online. De sessies duren 1 tot 1,5 uur.
  De aanpak in de sessies is helemaal toegespitst op jouw behoeften en proces. Tussen de sessies door is er ruimte om kort te appen wanneer je vragen hebt of ervaringen wilt delen.
  In principe zijn er geen bijwerkingen bij IEMT. Wel kan het zijn dat je je moe voelt na de sessie.

  Hoeveel sessies zijn er nodig?

  Om belemmeringen uit de weg te helpen en ruimte te krijgen voor groei zijn in de meeste gevallen een aantal sessies nodig. Bij mij begin je met een IEMT-startpakket van 3 sessies. Een uitzondering is wanneer je al veel innerlijk werk gedaan hebt en met enige zekerheid kunt zeggen dat je aan 1 of 2 sessies genoeg hebt (in overleg).
  In veel gevallen zijn na 3 sessies de belemmeringen voor je hoofdvraag verholpen. Heb je meerdere grote thema’s om aan te werken, dan kan het langer duren.

  Kan IEMT online?

  Ja. Als Gieten te ver weg voor je is kan IEMT online. Sommige mensen vinden het online heel fijn. Ik kan je ook in contact brengen met een collega bij jou in de buurt.

  Plan een telefonische kennismaking

  Neem gerust contact op

  Website by Snugger